" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Wat is (stoppen met) roken?

Wanneer je besluit om te stoppen met roken is het raadzaam je eerst te verdiepen in wat roken eigenlijk is en wat maakt dat het zo moeilijk is om te stoppen.

Je zou kunnen zeggen dat roken is uitgevonden door de indianen. Van de Maya‘s is bekend dat ze rond het jaar 500 al rookten. Het was de beroemde ontdekkingsreiziger Columbus die als eerste Westerling in de 15de eeuw in contact met de tabaksplant. Overigens kauwden de indianen eerst op de tabaksblad omdat ze hadden ontdekt dat dit de honger stilt. Pas later zijn ze het ook gaan roken.

Tot het begin van de 20e eeuw waren vooral de sigaar en pijp in zwang. De sigaret werd pas later populair en toen dit zover was, ontstond er pas een volledige tabaksindustrie. Een belangrijke bijdrage hierin leverde de Franse wetenschapper “Jean Nicot” (Juist, van nicotine!), die het proces had uitgevonden om de hoeveelheid nicotine in tabaksblad te kunnen reguleren. Rond 1945 was het een heel normaal en vriendschappelijk gebaar om een 14-jarige jongen een ‘sigaret’ te presenteren met de vraag “rook jij al?”. Bioscopen, bussen, trams en treinen waren voorzien van asbakken. In de jaren vijftig rookte 90% van de mannen. In de jaren zestig begonnen ook vrouwen steeds meer (openbaar) te roken.

Ook programma’s op televisie werden niet zelden gepresenteerd door een rokende verslaggever. Tot in de jaren 80 stond bij menige kapper en schoonheidssalon een glaasje sigaretten op tafel. Op lagere en middelbare scholen stonden leraren rokend voor de klas; op sommige scholen in het hoger onderwijs rookten ook de studenten tijdens de colleges. Hoogwaardigheidsbekleders lieten zich al rokend interviewen, door shagrokende journalisten. Ook Koningin Juliana kwam regelmatig rokend in beeld. Een rookvrije werkplek was, op kantoren, een grote uitzondering(bron: wikipedia).

Pas in de jaren tachtig kwam er een kentering in de opmars van het roken. Alhoewel doktoren al eerder het verband tussen longkanker en roken hadden aangetoond, begon toen pas een lobby tegen het roken.

Als je nagaat wanneer jijzelf begon met roken is de kans groot dat dit in een tijd was dat je langs het bushokje fietste en daar een enorme poster van de Marlboro man zag hangen. Mogelijk rookten je ouders of een ervan en groeide ook jij op in een tijd dat roken “in” was en volledig geaccepteerd.

Mogelijk helpt deze achtergrond informatie je om enigszins te accepteren dat je aan roken verslaafd bent geraakt. Je wist niet echt beter!

Wist je trouwens dat eind negentiende en begin twintigste cocaïne even gemakkelijk verkrijgbaar was als koffie en volledig legaal?. Pas in 1914 werd het in de Verenigde Staten een verboden middel, waarna de andere landen volgden. Misschien is het roken van tabak over een aantal decennia ook wel illegaal!

Nicotine en stoppen met roken

Als je stopt met roken is alle nicotine na 5 dagen al uit je lichaam verdwenen. Indien jij na 5 dagen dus nog trek hebt in een sigaret (of sjekkie), betekent dit jouw rookverslaving bij jou dus meer tussen de oren zit1 Let er dan op dat je je hierop voorbereid en, als je hulp zoekt om te stoppen, een methode neemt die meer ingaat op het geestelijke verslavingsaspect. Op deze site vind je alle informatie hierover.

 

Andere stoffen in onze rookwaar

In totaal zijn maar liefst 599 andere stoffen aan tabak toegevoegd door tabaksfabrikanten. Veel van deze stoffen zijn erg giftig. Een van de stoffen die aan sigaretten word toegevoegd is Ammoniak. Dit is zeer slecht voor je lichaam maar ammoniak versterkt de verslavende werking van nicotine. Hierdoor zijn rokers extra snel verslaafd en gaan ze meer roken. En dat betekent meer geld voor de fabrikanten…Overigens, betekent meer geld voor de fabrikanten ook meer geld voor de overheid. De totale accijns op 1 pakje sigaretten van € 5,20 bedraagt € 2,96. Daarbovenop komt nog eens € 0,83 BTW. Hmmm… Het is dus duidelijk de overheid die het meest verdient aan onze verslaving aan tabak!

Zoek jij een methode die je helpt om definitief met je rookverslaving te breken?

Kijk eens op www.hypno2.nl

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*