" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Nicotine uitgelegd

Nicotine zit van nature al in tabaksblad. Het beschermt de plant tegen insecten. Vandaar dat roken ook helpt tegen de muggen in de zomer! Nicotine werd tot in de jaren zestig ook gebruikt als landbouwbestrijdingsgif. Nicotine werkt zeer snel verslavend.

Er is een geweldige film met Al Pacino en Russel Crowe over de tabaksindustrie:

Als je nicotine inhaleert kan het je ontspannen maar ook actief maken. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid die je binnenkrijgt. De eerste keer wordt er adrenaline aangemaakt. Misschien herinner je je nog de eerste sigaret? Hoe spannend het was? Nicotine blokkeert het hormoon insuline, er wordt hierdoor dus minder glucose afgebroken. Omdat je hersenen dan zien dat je nog genoeg glucose hebt, krijg je minder snel honger.

Als je stopt met roken, verandert je eetpatroon. Toch is het een fabeltje dat je veel dikker wordt wanneer je stopt met roken. Uit onderzoek is gebleken dat je lichaamshuishouding maar zodanig veradert als je stopt met roken dat je maar 750 gram hoeft aan te komen. Als het voor jou belangrijk is dat je niet veel aankomt na het stoppen met roken, wil ik je echt de audio cursus SMR aanraden. Je kunt deze hier bestellen. Je krijgt hier alle uiteg en technieken om te stoppen met roken, zonder gewichtstoename, zonder strijd en zonder ontwenningsverschijnselen.

Nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor je hart harder moet werken. Je krijgt daardoor een hogere hartslag. Daardoor gaat de bloeddruk ook omhoog en kan er trombose ontstaan. Je gaat ook sneller ademhalen en je hebt meer kans op een hartinfarct. Je huid wordt grauwer en slapper en veroorzaakt een eerdere overgang bij vrouwen en bij mannen kan het impotentie veroorzaken. Nicotine zorgt ervoor dat botbreuken minder snel genezen. 

Als je stopt met roken is alle nicotine na 5 maximaal vijf dagen al uit je lichaam verdwenen. Het feit dat je als roker toch nog trek kunt hebben in roken, toont dus aan dat hoogstwaarschijnlijk ook bij jou je rookverslaving bij jou dus meer tussen de oren zit!

Andere stoffen in onze rookwaar:

In totaal worden er honderden andere stoffen aan tabak toegevoegd door tabaksfabrikanten. Dit is bij elkaar een heel groot deel van jouw sigaret. Veel van deze stoffen zijn erg giftig. Denk aan lijmoplossers en brandvertragers naast kleur-, geur- en smaakstoffen.Een van de stoffen die aan sigaretten word toegevoegd is ammoniak. Dit is niet alleen zeer slecht voor je lichaam maar ammoniak versterkt daarnaast ook de verslavende werking van nicotine. Hierdoor zijn rokers extra snel verslaafd en gaan ze meer roken. En dat betekent meer geld voor de fabrikanten…Overigens, betekent meer geld voor de fabrikanten ook meer geld voor de overheid. De totale accijns op 1 pakje sigaretten van € 5,20 bedraagt € 2,96. Daarbovenop komt nog eens € 0,83 BTW. Hmmm… Het is dus duidelijk de overheid die het meest verdient aan onze verslaving aan tabak!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*