" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Zware Rokers: 2 pakjes per dag. Wat te doen?

In mijn praktijk krijg ik regelmatig zeer zwaar verslaafde rokers, die tenminste twee pakjes per dag roken. De echte kettingroker dus. Wat deze rokers veelal aangeven is dat ze het gevoel hebben dat roken net zo bij hun hoort als bijvoorbeeld hun linkerarm. Ze kunnen zich geen leven voorstellen zonder constant te roken. De vraag is of deze nicotine verslaafden geholpen kunnen worden. Het valt me nogal eens op dat zware rokers en kettingrokers vaak heel vroeg begonnen zijn met roken.  

Met de Hypno2 methode wordt hypnose gebruikt. Dit programmeert je terug naar toen je nog geen roker was. Je bent welkom je hiervoor aan melden.

De vraag is nu: Hoe stop je met roken als je je hele leven niets anders gewend bent? Als je jezelf eigenlijk niet kent zonder sigaret? Dat is de vraag die ik hier (ten dele) wil gaan proberen te beantwoorden. Stoppen met roken is veel meer dan alleen stoppen met een nare gewoonte. Zodra je stopt met roken, verandert je leven en dat is iets waar bijna geen enkele kettingroker rekening mee houdt! Zoals met veel dingen in het leven zit stoppen met roken hem in de voorbereiding. 

Jouw sigaret, je trouwe maatje door dik en dun zal er zo dadelijk niet meer zijn! Je gaat afscheid nemen van iets dat al heel lang bij je is! Hoe bereid je je daarop voor? Ga je alleen afscheid nemen van de nicotine in je lichaam of komt er meer bij kijken? Roken is voor een groot gedeelte een geestelijke verslaving en dat betekent dat je jouw rookverslaving dan ook als zodanig dient te behandelen. Hoe ga je om met een grote verandering? Hoe ga jij om met een groot verlies?

Het eerste dat je kunt doen is in je herinnering op zoek gaan naar een keer dat je leven drastisch veranderde. Een relatie die eindigde, een verandering in je leven qua werk of in je gezin of iets waarbij een verandering plaats vond, die een grote indruk op je maakte.  

Als je dit “life event” hebt gevonden, bekijk dan nu eens hoe dit destijds is gegaan; hoe heb je het aangepakt? Wat deed je en hoe ben je erover heen gekomen? Was het veelal een nare ervaring of zaten er ook nog voordelen aan?

Door dit te doen bereid je jezelf alvast een beetje voor op de impact die stoppen met roken op je zal maken. Het haalt wat van het paniek gevoel bij je weg.

Het tweede gedeelte van je voorbereiding is je focus. Verwacht je dat stoppen met roken iets vreselijks wordt of kijk je ernaar uit? Vind je dat je moet stoppen of wil je het ook? Willen en moeten zullen op een lijn dienen te liggen anders wordt het een lange strijd! Je focus dient positief gericht te zijn. Oftewel, wat levert stoppen met roken je nou echt op? Als eerste zul je nu denken ‘gezondheid’ maar was dit tot nu toe een reden om je tegen te houden? Niet echt, toch? Denk eens verder; wat voor mentaal voordeel levert het stoppen met roken na al die jaren je op? Veel mensen die nu doordenken komen vervolgens met antwoorden als: rust, meer zelfvertrouwen, actiever worden, het verbeteren van de kwaliteit van mijn leven. Geldt dit ook voor jou? En indien, jij in staat bent om de kwaliteit van je leven te verbeteren ben je daar dan trots op? Mogelijk wel en terecht! Stoppen met (ketting)roken is een enorme prestatie! Door hier op deze manier over na te denken kan er een positief gevoel ontstaan bij de gedachte dat je afscheid gaat nemen van je rookverslaving. Lukt je dat om een positief gevoel op te roepen bij het denken over deze “mentale voordelen”?  Als dit lukt dien je dit gevoel steeds weer op te roepen en steeds sterker te maken! Dit positieve gevoel wordt je focus! Elke dag in je voorbereiding focus je op de mentale voordelen voor jou van het stoppen met roken. Dit gevoel zal na een tijdje (terwijl je nog gewoon doorrookt) sterker worden dan de paniek gedachten die je eerst had als je dacht aan stoppen met roken!

Als een mens echt iets wil ( en niet van zichzelf alleen maar moet), krijgtie het meestal wel voor elkaar. 

 

Wil je meer weten hierover? Laat dan een berichtje achter met je vraag!

 

 

Category: Rookverslaving

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*