" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Stophulpmethodes

Stoppen met roken hoef je niet alleen te doen.  Sterker nog; het is aangetoond dat je slagingskans vervijfvoudigd door het kiezen van de juiste hulp. Roken is veel meer een geestelijke verslaving dan alleen de lichamelijke behoefte aan nicotine. Daarom is het belangrijk dat je voor jezelf nagaat, waar je voornamelijk hulp bij zoekt. Indien je van mening bent dat bij jou alleen de nicotine je verslaafd houdt, kun je het beste kiezen voor een stophulpmethode als lasertherapie of accupunctuur. Indien je echter al een aantal malen een poging hebt gedaan en hebt gemerkt dat je ook na 5 dagen gestopt te zijn geweest toch nog trek hebt in roken is de verslaving bij jou geestelijk. Na 5 dagen niet gerookt te hebben is alle nicotine uit je lichaam verdwenen. Indien je op zoek bent naar inzicht in de redenen waarom je rookt en erachter wilt komen wat jou verslaafd houdt zijn trainingen als Allen Carr en de Opluchting goede methodes.  Je volgt dan een cursus met andere deelnemers. Veel rokers herkennen een interne strijd in zichzelf ten aanzien van het roken. Aan de ene kant wil je stoppen maar aan de andere kant geeft de gedachte aan nooit meer roken je de kriebels. Hypnose kan een goede methode zijn om ook op onbewust niveau je te helpen veranderen. Er is ook een methode die je helpt om alle verslavingsaspecten op te lossen. Dat is de Hypno2 methode. Je volgt dan twee sessies van ca. 1,5 uur waarbij je de eerste sessie op bewust niveau de inzichten verkrijgt die je nodig hebt om je rooverslaving los te laten en de tweede sessie door middel van hypnose je angst om te stoppen loslaat.

Kijk bij het kiezen van een stophulpnmethode of de organsiatie is aangesloten bij een beroepsvereniging en onderzoek of de zorgverzekering mee betaalt.

  • Een laserbehandeling om te stoppen met roken werkt, net als accupunctuur, alleen op de lichamelijke kant van je rookverslaving.
  • Medicijnen als Zyban en Champi dempen emoties rondom het roken. Informeer jezelf goed hierover, vanwege de mogelijke bijwerkingen. Houd ook rekening met de kosten.
  • Nicotinepleisters, nicorette of nicotinekauwgom werken in op de lichamelijke kant van de verslaving, en niet op het geestelijke aspect.
  • Psychotherapie of NLP werken in op de mentale kant van de verslaving. Zodra de methode echter inspeelt op het verhogen van je wilskracht is de succeskans nihil.
  • Hypnose om te stoppen met roken werkt goed in op de onbewuste kant van je verslaving. Als op bewust niveau weinig inzicht gegeven wordt in de werkingvan je verslaving, vermindert de slaagkans.
  • Trainingen als die van Allen Carr en de Opluchting geven effectief inzicht in de werking van je mentale verslaving op bewust niveau.
  • Cold turkey stoppen met roken is stoppen met roken op wilskracht. Je bent geestelijk echter nog steeds verslaafd. Cold turkey stoppen met roken geeft vaak een lange lijdensweg en de meeste afkickverschijnselen. De kans van slagen is 5%.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*