" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Angst om te stoppen?

Tijdens de eerste sessie in mijn praktijk, vraag ik altijd halverwege aan de client: “Als je er nu aan denkt om nooit meer te roken, wat gaat er dan door je heen?” Het antwoord is in veel gevallen “Angst” of “Stress”. Het is angst dat de roker uiteindelijk tegenhoudt om het besluit te nemen nooit meer te roken. Angst voor het nare gevoel van spanning en slecht gehumeurdheid, soms zelfs agressiviteit! De angst het nooit meer zo gezellig te hebben of het rustpuntje in iemands leven te verliezen. Het kleine beloninkje na gedane arbeid of juist het moment van rust voorafgaand aan actie ondernemen.

Voor veel rokers is deze omgeving van angst al voldoende om niet eens te beginnen aan het stoppen met roken! Laten we eens wat dichter naar die angst kijken. Is het zo dat wanneer je niet meer rookt, je dood neervalt omdat je geen nicotine meer binnen krijgt? Of, kun je niet meer eten, opstaan werken, naar huist toe lopen? Neen. De ontwenningsverschijnselen van nicotine zijn niet eens zo sterk. Fysiek gezien is het onthouden van nicotine niet gevaarlijk. Daar is de roker dus niet bang voor. De roker is wel bang voor de angst niet meer behoorlijk te kunnen functioneren.  Het niet stoppen met roken wordt zo een angst voor de angst. En bovendien een angst die feitelijk niet klopt. Onthouding van nicotine geeft geen zware druk op het lichaam. Het geest zelfs een snelle verlichting in de vorm van meer lucht in de longen en meer helderheid in het hoofd. De roker is dus bang voor angst. Vraag jezelf maar eens af wat het allerergste zou zijn dat er zou kunnen gebeuren als er vanaf nu geen sigaretten meer op de wereld verkrijgbaar zouden zijn. En iedereen plotsklaps zou moeten stoppen met roken. Wat gebeurt er dan?

Wil je reageren? Graag! De blog is nu nog niet en ik heb nu nog alle tijd voor je reacties.

Category: Rookverslaving

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*