" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Stoppen met roken trainingen

Er zijn een aantal stoppen met roken trainingen in Nederland, waar Allen Carr en De Opluchting de meeste bekenden van zijn.  Alhoewel de trainingen het op een verschillende manier uitleggen is de doelstelling van deze groepsbijeenkomsten voornamelijk om je inzicht te geven in de redenen waarom je rookt.  Je krijgt inzicht in je eigen rookgedrag en een heldere uitleg hoe een nicotine verslaving werkelijk werkt.  Voor sommige mensen is het een voordeel om met “lotgenoten” gezamenlijk een training te volgen, anderen huiveren bij het idee van een “klasje”.

Onderstaand een nadere uitleg van de twee bekende trainingsorganisaties:

Allen Carr

Allen Carr die zelf een kettingroker was schreef in 1985 het beroemde zelfhulpboek “stoppen met roken”.  Het was het eerste praktische boek dat mensen inzicht gaf in hun mentale afhankelijkheid van roken.  Het meest opzienbare van het boek was dat Allen Carr wilde dat je doorrookte tot aan het einde van het boek. Veel mensen zijn gestopt met roken met behulp van het boek. Later is er een trainingsorganisatie opgericht die, ook in Nederland bijeenkomsten organiseert die zijn gebaseerd op het gedachtengoed van Alen Carr.

De Opluchting

De Opluchting is een trainingsorganisatie die de inhoud van haar groepsbijeenkomsten heeft gebaseerd op het gedachtengoed van Jan Geurtsz, die in 1997 het boek “De Opluchting” schreef. In dit boek, waarin ook verzocht wordt om tot de laatste bladzijde door te roken, wordt op een heel heldere wijze inzicht gegeven in de angst die gepaard gaat rond het stoppen met roken en hoe je hier mee om dient te gaan. De schrijver Jan Geurtsz heeft veel kennis van verslavingen en schreef ook het boek “De verslaving voorbij”

Slagingspercentage trainingsbijeenkomsten:  40%-55%

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*