" />

Stoptips: stoppen met roken tips!

Stoppen met roken met Hypno2 en andere methodes

Stoptips: Bewezen effectieve tips om te stoppen met roken

Hypnose

Hypnose oftewel hypnotherapie staat de laatste tijd steeds meer in de belangstelling als het gaat om stoppen met roken. Dit is onder meer te wijten aan het feit dat steeds meer wetenschappelijk onderzoek wordt verricht naar de  effecten van hypnose als vorm van psychotherapie.

Bij het stoppen met roken richt hypnose zich voornamelijk op de geestelijke kant van de rookverslaving. Men gaat er vanuit dat de client op bewust niveau wel wil stoppen maar dat op onbewust niveau iets tegenwerkt. Door de client te helpen ontspannen, onstaat meer openheid in onbewuste motieven en kunnen deze met de therapeut bewust worden gemaakt. Tevens kan door hypnose de motivatie en wil om te stoppen worden verhoogd.

Het is minder bekend dat er meerdere vormen van hypnose zijn. Hypnotherapeuten maken meer gebruik van “progessieve relaxatie” en combineren hypnose met hun kennis van de reguliere psychotherapie, terwijl de  hypnotiseur meer gebruik maakt van alleen de hypnose zelf om ongewenst gedrag te veranderen. Dit is ook de reden dat de hypnotherapeut vaal wel vergoed wordt door de zorgverzekeraar in tegenstelling tot de hypnotiseur.

Slagingspercentage hypnotherapeut erkend:  35%-65%   ( afhankelijk van het aantal  behandelingen)

Slagingspercentage hypnotiseur niet erkend:  30%-40% (vaak 1 behandeling)

Meer weten over Hypnose en stoppen met roken?  Zie www.hypno2.nl  

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*